De Europese privacywet

Sinds mei 2018 is iedere website eigenaar verplicht zijn website GDPR-proof te maken. GDPR staat voor General Data Protection Regulation en is de Europe Privacywet die de persoonsgegevens van consumenten beter beschermd. Heb jij jouw website wel aangepast aan deze nieuwe regels?

De boetes die de Autoriteit Persoonsgegevens kan uitdelen zijn niet kinderachtig. En het is makkelijk voor hun te controleren (d.m.v. scans) of een website veilig is of niet. Bijvoorbeeld door achterstallige updates. Voorkom een boete en zorg dat jouw website 100% GDPR-proof is. Ik kan je daarmee helpen.

Website GDPR proof | Vlag europese unie

Cookies

Breng in kaart welke cookies jouw website plaatst. Informeer de bezoeker daarover en vraag toestemming of je tracking cookies mag plaatsen.

Informatieplicht

Je bent verplicht bezoekers te informeren hoe jij omgaat met de verwerking van de persoonsgegevens. Voldoet jouw privacyverklaring aan de nieuwe regels van de GDPR?

Formulieren

Via contactformulieren worden persoonsgegevens verstuurd. Per formulier kunnen hier andere regels voor gelden.

Veiligheid

Een belangrijk onderdeel van de AVG is veiligheid. Bescherm jij de persoonsgegevens van jouw websitebezoekers wel goed genoeg? Een belangrijk onderdeel hiervan is de aanwezigheid van een SSL-certificaat en een gedegen update-beleid van jouw website.

6 grondslagen

Voldoe je aan 1 van de 6 grondslagen van de AVG, dan voldoe je aan de regels en mag je zonder problemen persoonsgegevens verwerken.

Nieuwe rechten

Consumenten hebben met de komst van de GDPR nieuwe rechten gekregen. Heb je online rekening gehouden met deze nieuwe privacyrechten?

Jouw website GDPR-proof? Vraag een scan aan.

Wil je weten of jouw website aan de regels van de GDPR voldoet? Laat mij jouw website vrijblijvend scannen op tientallen punten. Je ontvangt van mij een concreet overzicht van de punten die je nog moet aanpakken om jouw website GDPR proof te maken.

Ik geef toestemming dat deze persoonsgegevens worden verwerkt om contact met mij op te nemen, zoals omgeschreven in de privacyverklaring.