Iemand toegang geven tot Google Mijn Bedrijf

Google Mijn Bedrijf | Danny Scheurink

Iemand toegang geven tot Google Mijn Bedrijf

In dit artikel leg ik je uit hoe je iemand kan toevoegen aan het account van Google Mijn Bedrijf. Dat kan bijvoorbeeld nuttig zijn wanneer er meerdere personen de reviews en chatfunctie beheren. Ook kan het voorkomen, wanneer je een online marketing bureau hebt ingeschakeld, dat zij om toegang vragen. Zij willen dan het account optimaliseren voor betere vindbaarheid in Google.

1. Log in bij Google Mijn Bedrijf: https://www.google.nl/intl/nl/business/
2. Indien je meerdere locaties hebt, open dan de locatie die je wilt beheren
3. Klik links in het verticale menu op Gebruikers
4. Klik nu op het plusje in de rechterbovenhoek

Gebruiker toevoegen in Google Mijn Bedrijf | Danny Scheurink
Via de het plusje in het gebruikers menu van Google Mijn Bedrijf kun je een nieuwe gebruiker toevoegen.
Rol selecteren in Google Mijn Bedrijf
Selecteer de rol voor de nieuwe gebruiker in Google Mijn Bedrijf.

4. Vul het e-mailadres is van diegene die je wilt toevoegen. Let op, dit e-mailadres moet ook gekoppeld zijn aan een Google account.
5. Selecteer de gewenste rol: Eigenaar, Beheerder of Sitebeheerder.

Sitebeheerder: sitebeheerder kunnen enkel Insights downloaden, op reviews reageren, posts maken en publiceren en enkele bedrijfsgegevens bewerken.

Beheerder: beheerders hebben bijna alle bevoegdheden binnen het account. Zij kunnen alleen geen vermeldingen/locaties verwijderen en gebruikers beheren.

Eigenaar: een eigenaar heeft alle bevoegdheden binnen het account.

Primaire eigenaar: deze rol kan alleen gekozen worden wanneer er reeds een eigenaar is toegevoegd als gebruiker. Een primaire eigenaar zal zijn rechten eerst moeten overdragen aan een gewone eigenaar, alvorens hij zichzelf van het account kan verwijderen.

Bevoegdheden gebruikersrollen Google Mijn Bedrijf
Overzicht alle bevoegdheden van de rollen binnen Google Mijn Bedrijf

Een gebruiker verwijderen

Je kan een gebruiker in Google Mijn Bedrijf verwijderen in hetzelfde scherm als waar je gebruikers kan toevoegen. Achter de gebruiker verschijnt er een X waar je op kan klikken om de persoon (of de uitnodiging) te verwijderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

C
Op mijn site gebruik ik cookies. Ik plaats zowel functionele, analytische en tracking cookies. Die worden bijvoorbeeld geplaatst voor social media en advertenties. Met uw akkoord geeft u toestemming om deze cookies te plaatsen.
Cookieverklaring
Cookie instellingen
Cookies accepteren
Op mijn site gebruik ik cookies. Ik plaats functionele, analytische en tracking cookies. Die laatste worden bijvoorbeeld geplaatst voor social media en advertenties. Met jouw akkoord geef je toestemming om deze cookies te plaatsen.
Cookieverklaring
Cookie instellingen
Cookies accepteren